Hopp til innholdet

Fire workshops du ikke bør gå glipp av på Fysioterapikongressen

Er du fysioterapeut som jobber med muskel- og skjelettplager? Da må du få med deg disse fire workshopene på Fysioterapikongressen! 

Vi – i Norsk Fysioterapeutforbund – har samlet eksperter og lagt opp til praktiske workshops som gir deg ny kunnskap og ferdigheter du kan ta med deg rett inn i din kliniske praksis. 

Her får du en oversikt over de mest relevante workshopene:

 

Praktisk undersøkelse av ankelfunksjon  

Lær de nyeste retningslinjene for undersøkelse av ankel etter akutt traume. Denne sesjonen gir deg en grundig innføring i kunnskapsgrunnlaget, samt demonstrasjon av behandling og praktisk trening. Etter sesjonen vil du ha kjennskap til de nyeste retningslinjene for ankelundersøkelse og kunne utføre en grundig og effektiv ankelundersøkelse.  

Workshopen ledes av Nicolay Morland, Maren Stjernen og André Fagerborg. 

Maren er spesialist i idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin MNFF, jobber på Olympiatoppen og er sjefsfysioterapeut for OL i Milano/Cortina 2026.  

André er manuellterapeut og spesialist i idrettsfysioterapi, driver Klinikk 24 i Tromsø og har erfaring fra Tromsø IL i Tippeligaen.  

Nicolay er manuellterapeut og spesialist i idrettsfysioterapi, driver Vestland Idrettsmedisinske senter i Bergen og har jobbet med Sportsklubben Brann. 

 

Trygg behandling av nakke 

Denne workshopen, ledet av Nathan Hutting, fokuserer på trygg behandling av personer med nakkesmerter og hodepine. Du vil lære hvordan du minimerer risiko ved behandling, identifiserer underliggende risikofaktorer og mulige vaskulære årsaker til pasientens plager. Etter sesjonen vil du kunne gjennomføre en evidensbasert klinisk resonneringsprosess, identifisere underliggende patologier og risikofaktorer, samt kommunisere effektivt med pasienter og gi relevant informasjon og råd. 

Hutting er en anerkjent fysioterapeut og foredragsholder. Han jobber som førsteamanuensis ved HAN University of Applied Sciences i Nederland.  

 

Ortopedisk undersøkelse av skulder 

Bli med på en praktisk sesjon hvor du lærer å utføre en grundig skulderundersøkelse. Vi legger opp til demonstrasjon, praktisk øving, samt diskusjon og refleksjon rundt funn og klinisk relevans.  

Etter sesjonen vil du kunne utføre en skulderundersøkelse og velge ut relevante spesifikke tester, tolke funn og stille en diagnose basert på en helhetlig vurdering, samt velge og begrunne ulike behandlingstiltak basert på funn fra undersøkelsen. 

Workshopen ledes av Anne Gärtner og Gjermund Skyttemyr, fysioterapeuter på tverrfaglig skulderpoliklinikk på Martina Hansens Hospital.

 

Identifisering av alvorlig patologi som årsak til muskel- og skjelettplager 

Identifisering av alvorlig patologi som årsak til muskel- og skjelettplager er komplekst. Fysioterapeuter spiller en viktig rolle i tidlig identifisering, men dette er utfordrende da alvorlige tilstander kan være maskert som «vanlige» muskel- og skjelett-tilstander. I workshopen får man en innføring i hvordan man kan bruke kliniske retningslinjer som støtte i beslutningstaking. Deltakerne vil gjennomgå en case-studie, vurdere røde flagg og sammen resonnere seg frem til hvilke tiltak som er aktuelle. 

Workshopen ledes av Laura Finucane, en verdenskjent manuellterapeut som blant annet har vært leder av IFOMPT. Hun er i dag både engasjert i klinisk arbeid, undervisning og forskning. Hun er også førsteforfatter de nyeste internasjonale retningslinjene for screening av alvorlig ryggpatologi.